Algemeen
Wat is De Hoop Maatwerkroute?
De Hoop Maatwerkroute is speciaal ontwikkeld voor mensen die om medische redenen moeilijk toegang hebben tot een overlijdensrisicoverzekering. Heeft u eerder een overlijdensrisicoverzekering aangevraagd en is deze aanvraag om medische redenen niet geaccepteerd door de verzekeraar? Dan kunt u via De Hoop Maatwerkroute een nieuwe aanvraag indienen. Dankzij onze unieke werkwijze en medische expertise kunnen we u in de meeste gevallen wél een aanbod doen.
Waarom wijst een verzekeraar mij af, maar kan ik door De Hoop Maatwerkroute wel geaccepteerd worden?
De Hoop Maatwerkroute is volledig gespecialiseerd in het beoordelen van medisch verhoogde overlijdensrisico’s. Deze beoordeling gebeurt door medisch adviseurs die zelf werkzaam zijn als medisch specialist. Zij zijn op de hoogte van de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen en inzichten en kunnen bij het inschatten van de risico’s op vervroegd overlijden met meer factoren rekening houden. Dit maakt dat aanvragen die door verzekeraars op medische gronden eerder zijn afgewezen, in veel gevallen alsnog geaccepteerd kunnen worden.
Welke partijen zijn betrokken bij de uitvoering van De Hoop Maatwerkroute?
De Hoop Maatwerkroute is een initiatief van herverzekeraar De Hoop. Zij is gespecialiseerd in het herverzekeren van medisch verhoogde overlijdensrisico’s. Voor de uitvoering van de maatwerkroute werkt De Hoop samen met verzekeraar Quantum Leben, haar gevolmachtigde agent TAF en medisch adviesbureau Sedgwick.
Wie is wie?
- Quantum Leben is de verzekeraar waar de levensverzekering daadwerkelijk wordt afgesloten.
- TAF is gevolmachtigd agent van Quantum Leben en is binnen deze maatwerkroute verantwoordelijk voor het acceptatieproces, de administratie en het beheer van de polissen.
- Sedgwick is het medisch adviesbureau dat het medisch acceptatieproces voor haar rekening neemt.
- De Hoop adviseert op basis van haar medische expertise Sedgwick en TAF of u verzekerd kan worden en tegen welke voorwaarden.
Welke verzekeraars ondersteunen De Hoop Maatwerkroute?
Allianz, Nationale-Nederlanden, Scildon, De Goudse Verzekeringen en a.s.r. ondersteunen de maatwerkroute. Klanten die zij zelf om medische redenen geen aanbod doen, worden gewezen op het bestaan van De Hoop Maatwerkroute.
Wie is De Hoop?
De Hoop is initiatiefnemer en trotse naamdrager van de maatwerkroute. Zij is gespecialiseerd in het herverzekeren van medisch verhoogde overlijdensrisico’s.
Als u een overlijdensrisicoverzekering wilt afsluiten, bijvoorbeeld in verband met de koop van een nieuwe woning, dan is de uitkomst van de aanvraag onzeker als u een medische aandoening heeft. Dat komt omdat het risico op overlijden vaak hoger is of minder goed in te schatten. Verzekeraars kunnen de aanvraag voor een overlijdensrisicoverzekering dan afwijzen. De Hoop is een herverzekeraar. Zij kan het risico van de verzekeraar overnemen. Zo maakt zij het mogelijk dat verzekeraars u als klant toch een aanbod kunnen doen.
Een ORV aanvragen
Kan iedereen via De Hoop Maatwerkroute een aanvraag indienen?
Nee, De Hoop Maatwerkroute is er alleen voor mensen die eerder een aanvraag hebben ingediend bij een overlijdensrisicoverzekeraar en om medische redenen zijn afgewezen.
Kan ik ook gebruikmaken van De Hoop Maatwerkroute als ik ben afgewezen om een andere reden dan een medische reden?
De Hoop Maatwerkroute is uitsluitend bedoeld voor mensen die om een medische reden zijn afgewezen. Bent u om een andere, niet-medische reden geweigerd, dan kunt u helaas via De Hoop Maatwerkroute geen nieuwe aanvraag indienen.
De verzekeraar die mijn eerste aanvraag heeft afgewezen staat niet bij de verzekeraars die De Hoop Maatwerkroute ondersteunen. Kan ik toch gebruik maken van de maatwerkroute?
Ja dat kan. Vraag zelf bij de verzekeraar uw gegevens op. Vervolgens kunt u een nieuwe aanvraag indienen via De Hoop Maatwerkroute.
Wat kost het om een aanvraag in te dienen via De Hoop Maatwerkroute?
Wij brengen geen kosten in rekening voor de aanvraag en de medische beoordeling. Als wij u een aanbod kunnen doen, dan krijgt u van ons een premievoorstel.
Hoe vraag ik een ORV aan?
Het aanvraagproces bestaat uit 4 stappen. Hoe het proces van aanvraag tot acceptatie in zijn werk gaat, kunt u hier lezen. Heeft u nog vragen, neem dan contact met ons.
Wat heb ik nodig om het aanvraagformulier in te vullen?
Voordat u het aanvraagformulier invult, is het belangrijk dat u alle relevante gegevens verzamelt. Als u in het bezit bent van een kopie of e-mailbevestiging van de aanvraag die is afgewezen, dan kunt u deze gegevens (denk hierbij aan de hoogte van het verzekerde bedrag, het kapitaalverloop, de gewenste looptijd etc.) opnieuw gebruiken om snel en eenvoudig een aanvraag in te dienen via De Hoop Maatwerkroute. Daarnaast vragen we u om uw medische gegevens op te vragen bij de verzekeraar die uw aanvraag heeft afgewezen. De contactgegevens van de deelnemende verzekeraars vindt u op onze website.
Als ik het aanvraagformulier invul, kom ik op een andere website. Waarom is dat?
Dat klopt. U gaat van het domein https://dehoopmaatwerkroute.nl naar het domein https://dehoopmaatwerkroute-services.nl. Dit is een beveiligde omgeving waar u uw persoonlijke gegevens invult en kunt opslaan. Hoe wij omgaan met persoonsgegevens leest u in de privacyverklaring.
Hoe lang duurt het voordat ik duidelijkheid heb over mijn aanvraag?
Na ontvangst van het aanvraagformulier en de medische gegevens gaan we voor u aan de slag. We checken of de informatie volledig is. Zo niet, dan nemen we contact met u op om aanvullende informatie op te vragen. Als we alle benodigde informatie hebben ontvangen, hoort u binnen 3 werkdagen van ons of we u kunnen verzekeren en tegen welke voorwaarden. Als we u kunnen verzekeren dan krijgt u van ons een aanbod met een premievoorstel. Bent u akkoord met dit aanbod? Dan wordt de polis opgemaakt en verstuurd.
De Hoop Maatwerkroute werkt op basis van het principe 'Execution Only'. Wat betekent dit?
Execution Only (EO) betekent dat de polis rechtstreeks met u wordt afgesloten, zonder tussenkomst van een financieel adviseur.
Hoe lang heb ik de tijd om mijn medische gegevens aan te leveren?
Als wij uw aanvraag hebben ontvangen, heeft u maximaal 30 dagen de tijd om uw medische gegevens aan te leveren. Deze vraagt u zelf op bij de Medische Dienst van de verzekeraar die uw eerdere aanvraag heeft afgewezen. Voor de snelheid van het proces adviseren wij dit te doen direct bij het starten van de aanvraag.
Kan ik via De Hoop Maatwerkroute ook een aanvraag op 2 levens doen?
Nee, dat kan helaas niet. Een aanvraag via De Hoop Maatwerkroute is altijd op 1 leven. Heeft u eerder een aanvraag gedaan op 2 levens, en is 1 persoon afgewezen? Dan kunt u via De Hoop Maatwerkroute een nieuwe aanvraag indienen voor de afgewezen persoon. Zijn beide personen afgewezen? Dan dient u 2 aparte aanvragen in via De Hoop Maatwerkroute.
Beoordeling en premie
Hoe gaat de medische boordeling in zijn werk?
De Hoop Maatwerkroute is volledig gespecialiseerd in het beoordelen van medisch verhoogde overlijdensrisico’s. Deze beoordeling gebeurt door medisch adviseurs die zelf werkzaam zijn als medisch specialist. Zij zijn op de hoogte van de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen en inzichten en kunnen bij het inschatten van de risico’s op vervroegd overlijden met meer factoren rekening houden. Dit maakt dat aanvragen die door verzekeraars op medische gronden eerder zijn afgewezen, in veel gevallen alsnog geaccepteerd kunnen worden.
Kan ik door De Hoop Maatwerkroute afgewezen worden?
Ja, dat is mogelijk. In sommige gevallen kunnen we u helaas geen aanbod kunnen doen omdat het medisch risico te hoog is.
Wat is de hoogte van de premie als ik een De Hoop Maatwerkroute ORV afsluit?
Over de hoogte van de premie kunnen we op voorhand geen uitspraken doen. Dit kan pas als de medisch adviseur uw dossier heeft beoordeeld. Wel is het goed om te weten dat als u een De Hoop Maatwerkroute ORV afsluit, er in de meeste gevallen sprake is van een premieopslag. Dit komt omdat er sprake is van een medisch verhoogd overlijdensrisico. Uiteraard doen onze medisch adviseurs er alles aan om u een realistisch aanbod te doen zodat u toch een overlijdensrisicoverzekering kunt afsluiten. U bepaalt in alle gevallen zelf of u het aanbod accepteert of niet.
Kan ik tijdens de looptijd van de verzekering een herbeoordeling aanvragen?
Een herbeoordeling is mogelijk als uw medische situatie is gewijzigd (bijvoorbeeld omdat u door de arts beter bent verklaard). Als de herbeoordeling is uitgevoerd garanderen wij u dat de premie nooit hoger zal worden, mogelijk wel lager.
Medische gegevens en privacy
Waarom moet ik zelf mijn medische gegevens opvragen?
Informatie over uw gezondheid is vertrouwelijk. Daarom vraagt u zelf uw medische gegevens op bij de verzekeraar die uw eerdere aanvraag heeft afgewezen.
Wie heeft toegang tot mijn medische gegevens?
Alleen bevoegde medewerkers met een rol in het medisch acceptatieproces hebben toegang tot uw medisch dossier en hebben daarover een geheimhoudingsplicht. In het medisch acceptatieproces zijn betrokken medisch adviesbureau Sedgwick en herverzekeraar De Hoop.
Wat doet De Hoop Maatwerkroute met mijn medische gegevens na beoordeling?
Uw medische gegevens worden alleen gebruikt om tot een beoordeling van uw aanvraag voor een overlijdensrisicoverzekering te komen. Het spreekt voor zich dat alle informatie volstrekt vertrouwelijk behandeld zal worden. We bewaren uw gegevens conform de wettelijke bepalingen. Kunnen we uw aanvraag niet accepteren? Dan wordt het medisch dossier direct verwijderd.